INLEGZOLEN
Proprioceptieve zolen

Proprioceptieve zolen zijn dunne inlegzolen waarbij op bepaalde plaatsen (bij iedere patiënt verschillend) elementen van enkele millimeters dikte gelegd worden. Het geheel wordt verder afgewerkt met leer. Door deze werkwijze is confectievervaardiging niet mogelijk.

Lees verder…

Epidermische zolen

Epidermische zolen zijn geschikt voor patiënten met aandoeningen aan de bovenhuid (zoals diabetici). Qua opbouw verschilt deze zool niet van de orthopedische zolen, het verschil zit in de gebruikte materialen.

Lees verder…

Orthopedische zolen

Zolen voor orthopedische aandoeningen: bij dit soort zool is de biomechanische werking groter dan bij de Bourdiol zolen (gebaseerd op proprioceptieve werking). Toch blijven deze orthopedische zolen een combinatie van mechanische en proprioceptieve zolen.

Lees verder…

Nacontrole zolen
De proprioceptieve zolen zijn geen steunzolen. Steunzolen ondersteunen de voet en nemen de functies over van de ondersteunende structuren van de voet. Proprioceptieve zolen daarentegen stimuleren de ondersteunende structuren van de voet, zodat die hun functie terugkrijgen.U bent dus niet uw hele leven afhankelijk van de proprioceptieve zolen.